Moki-Island

Mindfulness voor meer geluk. Door middel van aandachts- en ademhalingsoefeningen, beweging, creativiteit en tips op het gebied van voeding ontdek je jouw eigen invloed op geluk.

Wens van Moki-Island? 

Een gezond en gelukkig leven voor ieder mens. In een tijd vol prikkels, sociale media, elektronische apparaten, enige disconnectie tussen elkaar, stress door bijvoorbeeld tijds-, of prestatiedruk of bepaalde levensgebeurtenissen, is dit soms nog niet zo gemakkelijk. Moki-Island geloofd dat het anders kan. Op scholen wordt er veel aandacht besteed aan reguliere vakken, kennisoverdracht en het behalen van doelen, maar is het niet minstens zo belangrijk om te leren hoe je keuzes kunt maken op basis van gevoel? Hoe mooi zou het zijn als we dit als kind leren? Maar ook wanneer jij het jezelf nu gunt, om je te gaan richten op een gezonde en vitale leefstijl op het gebied van body en mind.

Hoe? 

Heel praktisch en eenvoudig maar ook luchtig en met veel plezier, door de handvatten en technieken te leren die je nodig hebt om jezelf het plezierige effect van mindfulness te leren. Individueel of in groepsverband.

Handvat 1:

Middels een simpele uitleg leer je wat hersendelen doen en deze kennis te gebruiken:

 • om je te helpen leren.
 • om jezelf te leren begrijpen.
 • om jezelf in relatie tot het leren te begrijpen.

Je leert hoe hersenen op een manier werken die echt de gelegenheid geeft om te onthouden, te ontspannen.

Handvat 2: 

Middels verschillende aandachts-, en ademhalingsoefeningen leer je:

 • om te ontspannen.
 • om meer aandachtig te kunnen zijn.
 • te ontdekken en te voelen in jezelf waardoor jij ontspant.

Je leert ontspanning te gaan zien en voelen als een eigen geluksmoment.

Handvat 3: 

Middels beweging en creativiteit naar keuze leer je op een leuke manier:

 • te relaxen.
 • relaxt te worden.
 • relaxt te kunnen blijven.

Het helpt de eigen energie bij jezelf te houden en je beter te kunnen focussen. Keuze opties beweging: muziek en dans, wandelingen. Creativiteit: schilderen, tekenen, mandala maken met elementen uit de natuur, schrijven.

Effecten van de handvatten en technieken:

 • Eerder en beter opvangen van de stressprikkel.
 • Hoger concentratievermogen.
 • Meer zelfvertrouwen.
 • In eigen kracht te staan.
 • Minder (pieker) gedachten, meer vertrouwen en plezier.
 • Minder stress, meer ontspanning.
 • Beter kunnen slapen.
 • Grotere creativiteit.
 • Hogere weerstand.
 • Verkleining van het ego, een grotere verbinding met jezelf en anderen.
 • Beter omgaan met conflicten
 • Flexibeler omgaan met verandering
 • Meer overzicht
 • Beter herkennen en bewaken van grenzen
 • Betere zelfzorg
 • Meer positieve gedachten.
 • Verstorende emoties nemen af, gevoel van geluk neemt toe.

Onderzoek laat zien, dat door oefening van mindfulness het algehele welzijn groeit.

(Hersenwetenschappers hebben ontdekt dat bij regelmatig oefenen kinderen, of volwassenen: – Helderder (minder complex) denken – reflecteren op eigen gedrag – hun emoties beter reguleren – hun stress verminderen – betere beslissingen nemen. Er wordt nog steeds veel onderzoek naar gedaan, maar de bewijzen zijn overtuigend.)

Visie kinderen: 

Vaardigheden leren aan kinderen die niet alleen nodig zijn om goed te kunnen functioneren in de maatschappij, zoals lezen, schrijven en rekenen. Kinderen een holistische ontwikkeling meegeven, zodat zij keuzes leren maken: niet op basis van puur alleen het verstand maar ook op basis van hun gevoel. Een andere kijk of begeleiding kan zoveel verschil maken. Niet alleen in hun gevoels- of belevingswereld maar ook qua concentratie, focus en het algehele welzijn. Jouw kind leert wat hij of zij nodig heeft om zichzelf te leren kennen, en te helpen. Speels en luchtig, fun.

Visie volwassenen:

Handvatten, tips en inzichten richting een gezonde en vitale leefstijl op het gebied van body en mind. Door middel van aandachts- en ademhalingsoefeningen, beweging en tips op het gebied van voeding ontdek je jouw eigen invloed op geluk. Je leert wat jij nodig hebt voor grip op je eigen fysieke en mentale gezondheid. Je merk bij iedere oefening het positieve effect en verschil bij je jezelf. En het is zo leuk om mee bezig te gaan.

Voor wie?

Voor iedereen in de leeftijd vanaf 9 jaar.

Door wie?

Ik vind het superleuk dat je op mijn website gekomen bent. Ik ben Yvette van Mook, woonachtig te Kudelstaart, moeder, fotografe en ik hou van de natuur, van bewegen, van gezond eten & koken. Naast dat ik hierover niet uitgesproken raak, vind ik het ook echt iets magisch hebben om elkaar te inspireren. Enkele jaren geleden ben ik in aanmerking gekomen met mindfulness en nlp. Door het positieve effect dat nlp en mindfulness op mij had, heb ik besloten om zelf hierin opleidingen te volgen. Ik zou jou en/of jouw kinderen, heel graag mindfulness willen meegeven voor meer geluk. Mindfulness brengt zoveel positiefs en dit hoop ik zoveel mogelijk mensen mee te mogen geven.

Ervaringsdeskundige op het gebied van:

Mindset verandering, ontprikkeling, hooggevoeligheid, HSP, aandachts- en ademhalingsoefening, intuïtief masseren & orthomoleculaire voedingsleer.

Met Moki-Island geef ik mijn recept voor geluk door: hoe je met alles wat er NU is, gelukkig kunt zijn. En hoe je middels mindset verandering en simpele handvatten op het gebied van voeding, beweging en plezier meer geluk voor jezelf kunt leren creëren en voelen. Uit het hoofd naar het hart. Wanneer je leert vanuit gevoel en intuïtie te leven sta je krachtig(er) en ben je weerbaarder. Er is zoveel mogelijk wanneer je bewuster bent van jezelf. Ik vind het dan ook een feestje om wijsheden, kennis en ervaringen te delen. Ook dat draagt weer bij aan mijn eigen geluk.

Waar?

Online (via zoom), bij jou thuis, bij mij thuis in een fijne ruimte op zolder, of afhankelijk van het weer in combinatie met een wandeling. Wat voor jou goed voelt.

Een mindfulness 1 op 1 sessie van 60 minuten  €60,- / 6 sessies van 45 minuten €300,-

Voor kinderen: losse les/sessie om te proberen is gratis. Een mindfulness 1 op 1 les van 45 minuten €35,- / 6 lesjes van 45 minuten €175,- In groepsverband vanaf 4 kinderen: €25,- / 6 lesjes voor €125,-

Voor mindfulness op school en mindfulness binnen het bedrijf even contacten voor informatie.

[Note! De prijzen zijn inclusief 21% BTW. Je kunt contant betalen of het bedrag overmaken na afloop van de sessie. Bij een e-sessie graag het volledige  bedrag  graag voor de sessie overmaken. Verplaatsen of afzeggen van een afspraak kan tot 24 uur van tevoren. Na dit termijn wordt het ingeplande consult in rekening gebracht.]

 

Extra aanbod: wandelingen

Een wandeling is voor het lijf dat in beweging komt een work-out maar ook voor het brein dat in beweging komt is het een goede work-out. Door de ruimte die in het hoofd ontstaat helpt wandelen je om in contact te komen met je gevoel. Nergens gaat dat beter dan in de natuur. Tijdens het wandelen doen we verschillende aandachts- en ademhalingsoefeningen en genieten we van de natuur, en voor wie dit lekker vindt sluiten we af met een gezonde smoothie. Loop je anders een keertje mee? De eerste wandeling is gratis. Voor wie? Voor wie maar wilt in de leeftijd vanaf 9 jaar. Groepswandelingen, individuele losse wandelingen, of het aangaan van een 8weekse wandel challenge kunnen worden ingepland.

Hoe kan ik je helpen?

Loop je ergens tegenaan? Bij jezelf of bij jouw kind(eren)? En je denkt dat ik je hierbij kan helpen? Wil je een keer meelopen? Of heb je een andere vraag? Ontdek het door een bericht te sturen naar: info@yvettevanmook.nl voor het maken van een vrijblijvend en gratis intakegesprek van 15 minuutjes kort. Je vragen beantwoord ik graag.

♥ – Yvette van Mook – Moki Island