// GELUK //

// GELUK //

Geluk is voor iedereen anders, en gaat voor mij vooral om voelen. In een tijd vol prikkels, sociale media, elektronische apparaten, enige disconnectie tussen elkaar, stress door bijvoorbeeld tijds-, of prestatiedruk of bepaalde levensgebeurtenissen, is dit soms nog niet zo gemakkelijk. Ik geloof dat het anders kan. Hoe iemand geluk ervaart is natuurlijk voor iedereen anders maar ik deel graag mijn ervaringen, tips & trics hierin!

Als ervaringsdeskundige op het gebied van overprikkeling weet ik hoe gemakkelijk je kan afdwalen van het eigen gevoel, van je eigen lijf, van wat goed voelt voor jezelf en waar jijzelf echt gelukkig van wordt. Fascinerend vind ik dan ook het onderwerp geluk, en het voelen van hoeveel eigen invloed je erop kunt hebben. Gevarieerd gezond eten, voldoende ontspanning, en gedurende de dag bewegen zorgt ervoor dat ik meer in mijn lijf en het eigen gevoel zit & mij gelukkig voel. Uit je hoofd, in je hart!

Waar ik deze week gelukkig van werd?
Iedere dag een klein stapje richting vitaliteit is iets dat mij gelukkig maakt. Ik kies dan iedere dag wat goed voelt op het gebied van: beweging, ontspanning (plezier/creativiteit/spirit/relaxen) en voeding.

Beweging: bewegen is zo belangrijk voor mij, maakt mij zo happy. Ik hoop je dan ook te inspireren om dit jezelf te gunnen! Al is het alleen maar even een blokje om, het hoeft niet ver of groots, kunnen genieten van voorjaarsbloemetjes, of vogeltjes zijn soms al een kadootje voor het hart.

  • Na een sombere zondag, waarin ik mijzelf echt wat somber voelde koos ik er maandag voor om heerlijk te gaan hardlopen. Ik blijf mij iedere keer weer verbazen hoeveel verschil beweging voor mij maakt. Afgelopen zaterdag ben ik ook weer een mooie ronde van 10 km gaan maken, en stond er 2 x ook een wandeling op het menu, waarvan ééntje gezellig met een vriendin. Kies en doe vooral waar jij je comfortabel bij voelt! En probeer iedere dag te bewegen!

Voeding: veel verschillende kleurtjes eten word ik blij van! Tijdens het boodschappen doen vul ik mijn wagen dan ook met zoveel mogelijk verschillende kleuren en smaken. Ik doe graag weekinkopen, dit geeft mij rust, dan hoef ik niet iedere dag naar de supermarkt en eet ik heel bewust. Het lijstje bestaat uit: een variatie van vis, vlees, eitjes, vegetarisch, keuze uit pasta, rijst, couscous, aardappel, zoete aardappel en véél groenten.

• Deze week maakte ik 2 keer havermout, banaan pannenkoekjes met ei, yoghurt en blauwe besjes. Ik wissel graag de ontbijtjes af. Meestal eet ik 3 verschillende ontbijtjes. Het uitproberen van nieuwe gerechtjes vind ik ook erg leuk! Pinsa maakte ik voor het eerst. Superlekker en easy om te maken. Je versiert de pinsa naar eigen smaak en schuift het zo de oven in. Waar ik oplet zijn ook de vetjes die mijn brein zo blij maakt, extra vierge olijvenolie en olijfjes mogen dan ook zeker niet ontbreken aan deze overheerlijke pinsa!

 

 

Ontspanning: ontspanning is key, wanneer ik bewust iedere dag iets voor mijzelf doe op het gebied van ontspanning (plezier/creativiteit/spirit/relaxen) voel ik mij echt heel goed. De overprikkeling blijft langer uit, het lontje blijft lang, ik voel mij mijn eigen blije zelf, vol energie en uitgerust.

• Ik startte de week bij de kapper, pakte iets anders uit maar van de behandeling kon ik heerlijk genieten van het momentje verwentijd. Voor mijn spirit (persoonlijke groei) wil ik altijd lezen, iedere dag, en steevast voor het slapen gaan ook een goed boek: tip van een vriendin dit keer: Houden van dingen die niet perfect zijn, aanrader! Wat ik ook graag doe en mij iedere hardloop of wandelronde op verheug is chillen op de bank, met mijn kat Anton of iets te lezen erbij. Kan zijn een tijdschrift, iets op de laptop wat ik nog graag wilde lezen of soms ook een podcast die ik nog op het lijstje had staan, beentjes omhoog en relaxen maar.

Ik wens je te inspireren en handvatten te bieden voor de komende week! Ook ben ik heel benieuwd naar jou, wat maakt jou blij deze week?

♥ Yvette #Moki-Island: jouw eigen vierkante metertje geluk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *