// Sunday Funday //

// Sunday Funday //

Zittend op de bank schrijf ik deze blogpost. Denkend aan waarom ik jou met mijn dagelijkse gewoonten wil inspireren.
Gevarieerd gezond eten, voldoende ontspanning, en gedurende de dag bewegen zorgt ervoor dat ik me lekker in mijn lijf voel. Met nadruk op VOEL. Iets dat ik ieder mens zo gun, jou zo gun, uit het hoofd en in het hart, connectie met jezelf en meer voelen. Een gezond en gelukkig leven voor ieder mens. Zijn wie je bent. Hoe mooi als jij het jezelf nu gunt, om je te gaan richten op een gezonde en vitale leefstijl op het gebied van body & mind.

Beweging & Vitaliteit
Iedere dag een klein stapje richting vitaliteit is soms zo groots voelbaar. Bewegen is zo belangrijk voor mij, maakt mij zo happy. Ik hoop je dan ook te inspireren om dit jezelf te gunnen. Voor mij betekende dat gister, schoenen aan én gaan met die banaan! En een ochtend start van 10 minuutjes yoga natuurlijk. Voor de mensen die mij al langer volgen kennen mijn dagstart met magic ten oefeningetjes.

Sporten leuker maken voor jezelf
Muziek/podcast: zet tijdens het hardlopen of wandelen muziek aan waar jij van houdt. Soms is het beluisteren van een podcast voor mij ook een echte blijmaker.
Beloon jezelf: met een voedzaam, kleurrijk ontbijt vol vezels, eiwitten, vetten, fruit en andere toppings naar wens. Dit geeft een energieke boost die jou helpt om te gaan starten en bewegen en je energieker te voelen. Mij doet het ook verheugen op de dag, nu ik dit schrijf krijg ik al helemaal zin in morgen: met een lievelings ontbijt en hardloop ronde op het menu ♥
Ontspanning na bewegen: een mooie drijveer of een stukje extra motivatie is jezelf met ontspanning belonen na je workout. Ikzelf kan ontspannen soms best lastig vinden, wanneer ik terugkom van mijn workout gaat dit stuk meer vanzelf. Doe lekker waar jij van ontspant. Voorbeelden kunnen zijn, het nemen van een bad of een douche, een gezonde snack genieten op de bank, een massage, dat tijdschrift of boek lezen waar je jezelf nu tijd voor gunt.
Lunch: voor mij is het tijdstip van bewegen het liefst in de ochtend. In de avond leg ik mijn outfit klaar om dit na het ontbijt direct aan te trekken. Dit elimineert de eventuele smoesjes om niet te gaan! Mijn ontbijt, die bereid ik ook in de avond, dit geeft mij in het gezin de tijd, ruimte en zachtheid die hiervoor nodig is. Tijdens mijn workout bedenk ik mij welke voedzame lunch ik zal bereiden voor mijzelf. Deze keer werd het zalm met veldsla, roomboter, peper en zout op een snee roggebrood voor de extra vezels en goede vetjes. Onze darmen worden hier heel gelukkig van! Je weet wat ze zeggen: happy belly, happy mind!

Ik wens je te inspireren en handvatten te bieden om in je eigen kracht te komen.

♥ #Moki-Island

Heb ik je kunnen motiveren met deze Sunday Funday blogpost? Wat zijn jouw gewoonten om jezelf te motiveren of lekker in je lijf te zitten?

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *