// GELUK //

// GELUK //

Geluk is voor iedereen anders, en gaat voor mij vooral om voelen. In een tijd vol prikkels, sociale media, elektronische apparaten, enige disconnectie tussen elkaar, stress door bijvoorbeeld tijds-, of prestatiedruk of bepaalde levensgebeurtenissen, is dit soms nog niet zo gemakkelijk. Ik geloof dat het anders kan. Hoe iemand geluk ervaart is natuurlijk voor iedereen anders maar ik deel graag mijn ervaringen, tips & trics hierin!

Als ervaringsdeskundige op het gebied van overprikkeling weet ik hoe gemakkelijk je kan afdwalen van het eigen gevoel, van je eigen lijf, van wat goed voelt voor jezelf en waar jijzelf echt gelukkig van wordt. Fascinerend vind ik dan ook het onderwerp geluk, en het voelen van hoeveel eigen invloed je erop kunt hebben. Gevarieerd gezond eten, voldoende ontspanning, en gedurende de dag bewegen zorgt ervoor dat ik meer in mijn lijf en het eigen gevoel zit & mij gelukkig voel. Uit je hoofd, in je hart!

Waar ik deze week gelukkig van werd?
Iedere dag een klein stapje richting vitaliteit is iets dat mij gelukkig maakt. Ik kies dan iedere dag wat goed voelt op het gebied van: beweging, ontspanning (plezier/creativiteit/spirit/relaxen) en voeding.

Beweging: bewegen is zo belangrijk voor mij, maakt mij zo happy. Ik hoop je dan ook te inspireren om dit jezelf te gunnen! Al is het alleen maar even een blokje om, het hoeft niet ver of groots, kunnen genieten van voorjaarsbloemetjes, of vogeltjes zijn soms al een kadootje voor het hart.

  • Na een sombere zondag, waarin ik mijzelf echt wat somber voelde koos ik er maandag voor om heerlijk te gaan hardlopen. Ik blijf mij iedere keer weer verbazen hoeveel verschil beweging voor mij maakt. Afgelopen zaterdag ben ik ook weer een mooie ronde van 10 km gaan maken, en stond er 2 x ook een wandeling op het menu, waarvan ééntje gezellig met een vriendin. Kies en doe vooral waar jij je comfortabel bij voelt! En probeer iedere dag te bewegen!

Voeding: veel verschillende kleurtjes eten word ik blij van! Tijdens het boodschappen doen vul ik mijn wagen dan ook met zoveel mogelijk verschillende kleuren en smaken. Ik doe graag weekinkopen, dit geeft mij rust, dan hoef ik niet iedere dag naar de supermarkt en eet ik heel bewust. Het lijstje bestaat uit: een variatie van vis, vlees, eitjes, vegetarisch, keuze uit pasta, rijst, couscous, aardappel, zoete aardappel en véél groenten.

• Deze week maakte ik 2 keer havermout, banaan pannenkoekjes met ei, yoghurt en blauwe besjes. Ik wissel graag de ontbijtjes af. Meestal eet ik 3 verschillende ontbijtjes. Het uitproberen van nieuwe gerechtjes vind ik ook erg leuk! Pinsa maakte ik voor het eerst. Superlekker en easy om te maken. Je versiert de pinsa naar eigen smaak en schuift het zo de oven in. Waar ik oplet zijn ook de vetjes die mijn brein zo blij maakt, extra vierge olijvenolie en olijfjes mogen dan ook zeker niet ontbreken aan deze overheerlijke pinsa!

 

 

Ontspanning: ontspanning is key, wanneer ik bewust iedere dag iets voor mijzelf doe op het gebied van ontspanning (plezier/creativiteit/spirit/relaxen) voel ik mij echt heel goed. De overprikkeling blijft langer uit, het lontje blijft lang, ik voel mij mijn eigen blije zelf, vol energie en uitgerust.

• Ik startte de week bij de kapper, pakte iets anders uit maar van de behandeling kon ik heerlijk genieten van het momentje verwentijd. Voor mijn spirit (persoonlijke groei) wil ik altijd lezen, iedere dag, en steevast voor het slapen gaan ook een goed boek: tip van een vriendin dit keer: Houden van dingen die niet perfect zijn, aanrader! Wat ik ook graag doe en mij iedere hardloop of wandelronde op verheug is chillen op de bank, met mijn kat Anton of iets te lezen erbij. Kan zijn een tijdschrift, iets op de laptop wat ik nog graag wilde lezen of soms ook een podcast die ik nog op het lijstje had staan, beentjes omhoog en relaxen maar.

Ik wens je te inspireren en handvatten te bieden voor de komende week! Ook ben ik heel benieuwd naar jou, wat maakt jou blij deze week?

♥ Yvette #Moki-Island: jouw eigen vierkante metertje geluk.

// Sunday Funday //

// Sunday Funday //

Zittend op de bank schrijf ik deze blogpost. Denkend aan waarom ik jou met mijn dagelijkse gewoonten wil inspireren.
Gevarieerd gezond eten, voldoende ontspanning, en gedurende de dag bewegen zorgt ervoor dat ik me lekker in mijn lijf voel. Met nadruk op VOEL. Iets dat ik ieder mens zo gun, jou zo gun, uit het hoofd en in het hart, connectie met jezelf en meer voelen. Een gezond en gelukkig leven voor ieder mens. Zijn wie je bent. Hoe mooi als jij het jezelf nu gunt, om je te gaan richten op een gezonde en vitale leefstijl op het gebied van body & mind.

Beweging & Vitaliteit
Iedere dag een klein stapje richting vitaliteit is soms zo groots voelbaar. Bewegen is zo belangrijk voor mij, maakt mij zo happy. Ik hoop je dan ook te inspireren om dit jezelf te gunnen. Voor mij betekende dat gister, schoenen aan én gaan met die banaan! En een ochtend start van 10 minuutjes yoga natuurlijk. Voor de mensen die mij al langer volgen kennen mijn dagstart met magic ten oefeningetjes.

Sporten leuker maken voor jezelf
Muziek/podcast: zet tijdens het hardlopen of wandelen muziek aan waar jij van houdt. Soms is het beluisteren van een podcast voor mij ook een echte blijmaker.
Beloon jezelf: met een voedzaam, kleurrijk ontbijt vol vezels, eiwitten, vetten, fruit en andere toppings naar wens. Dit geeft een energieke boost die jou helpt om te gaan starten en bewegen en je energieker te voelen. Mij doet het ook verheugen op de dag, nu ik dit schrijf krijg ik al helemaal zin in morgen: met een lievelings ontbijt en hardloop ronde op het menu ♥
Ontspanning na bewegen: een mooie drijveer of een stukje extra motivatie is jezelf met ontspanning belonen na je workout. Ikzelf kan ontspannen soms best lastig vinden, wanneer ik terugkom van mijn workout gaat dit stuk meer vanzelf. Doe lekker waar jij van ontspant. Voorbeelden kunnen zijn, het nemen van een bad of een douche, een gezonde snack genieten op de bank, een massage, dat tijdschrift of boek lezen waar je jezelf nu tijd voor gunt.
Lunch: voor mij is het tijdstip van bewegen het liefst in de ochtend. In de avond leg ik mijn outfit klaar om dit na het ontbijt direct aan te trekken. Dit elimineert de eventuele smoesjes om niet te gaan! Mijn ontbijt, die bereid ik ook in de avond, dit geeft mij in het gezin de tijd, ruimte en zachtheid die hiervoor nodig is. Tijdens mijn workout bedenk ik mij welke voedzame lunch ik zal bereiden voor mijzelf. Deze keer werd het zalm met veldsla, roomboter, peper en zout op een snee roggebrood voor de extra vezels en goede vetjes. Onze darmen worden hier heel gelukkig van! Je weet wat ze zeggen: happy belly, happy mind!

Ik wens je te inspireren en handvatten te bieden om in je eigen kracht te komen.

♥ #Moki-Island

Heb ik je kunnen motiveren met deze Sunday Funday blogpost? Wat zijn jouw gewoonten om jezelf te motiveren of lekker in je lijf te zitten?

 

// Tips om lekkerder in je vel te zitten //

 

Op de één of andere manier wil ik eigenlijk iedere dag wel iets doen om mij fit te voelen, hoe druk de weken ook soms kunnen zijn. Ik denk dan juist. Ik voel graag een basis in mijzelf vanwaar ik het gevoel heb alles aan te kunnen, zodat wanneer alles mij even te veel word ik kan teruggrijpen naar de volgende basis tips die voor mij goed werken.

Start de dag met dankbaarheid: heel cliché maar zo helpend. Voor mij werkt het heel positief om direct aan iets fijns te denken waar ik op dat moment dankbaar voor ben. Nu de dagen wat donker zijn nog in de ochtend ga ik er op deze manier makkelijker uit, dan krijg ik direct meer zin in de dag.

• Yoga: iedere morgen lekker wat in beweging komen. Deze gewoonte heb ik van mijn dierbare vriendin overgenomen. Nog even eigen tijd, én een stukje ontspanning voor de dag begint. Dit zijn de oefeningen: magic ten  Duurt maar 10 minuten, lekker stretchen en meer ruimte voelen in je lijf en hoofd.

• Kleurrijk en voedzaam eten: kies voor gezond, voedzaam en kleurrijke voeding. Ikzelf kies graag voor het eten van veel kleur, worden we blij van! Denk aan wat extra groente aan je havermout ontbijtje of in je smoothie voor wat extra energie in de ochtend. Noten, zaden, pitten, ook altijd standaard op het menu. Ook je darmen worden blij van de extra vezels in de vorm van meer groente. Een pompoen soep bij de lunch met verse koriander als topping, een rijpe avocado voor de goede voedzame vetten. Even wat extra werk meer groenten en kleurrijk(er) eten maar het betaalt zich echt uit in je humeur.

• Genoeg drinken: je lichaam goed hydrateren. Dit biedt zoveel voordelen voor het lichaam en je hersenen. Je kunt hier alles over lezen op het internet. Sinds een tijdje drink ik niet meer tijdens de maaltijd voor een verbeterde spijsvertering. Hier voel ik mij heel goed bij. Mijn glazen water of kopjes thee drink ik zodra ik wakker word, ik start de dag met het drinken van twee glazen warm water. Zo ook een half uur voor de lunch en voor het avondeten. Naast het kopje koffie en hier en daar nog een theetje kom ik dan zo aan de 2 – 2,5 liter per dag.

• Slaap goed en genoeg: naast dat ik van hardlopen, wandelen en überhaupt bewegen houd, ben ik ook fan van slapen! Onze lichamen en hersenen hebben baadt bij genoeg rust en ontspanning. Dat stukje herstel wordt vaak vergeten en is zo belangrijk. De afgelopen donkere maanden ga ik graag vroeg naar bed zodat ik genoeg nachtrust krijg en uitgerust weer opsta. Via een lief collegaatje van mij is nu het vroeger opstaan bij mij ook een thema. Net dat ene uurtje extra voor jezelf voordat de anderen in het gezin je tijd, liefde en aandacht nodig hebben. Dit bevalt heel goed, ik voel mij zachter en kalmer door dit ene uurtje.

• Bewegen: blijf gedurende de dag in beweging, ook als je een kantoorbaan hebt. Vaak is er veel meer mogelijk dan je misschien bedenkt, ga naar het toilet verder op de gang, maak een praatje extra bij je collega in een andere ruimte, neem een korte wandeling in de pauze, voor het koken past misschien nog wel een wandeling, frisse lucht en bewegen doet wonderen voor het lichaam en onze hersenen. Dansen en stretchen kan ook altijd en overal, doe eens gek. Als je het lastig vindt om te onthouden, zet een elektronische reminder in je agenda: time to move haha.

• 80-20 regel: Ook ik eet graag chocolade bij de koffie, of geniet ik van vrijdagavond pizza avond. Een drankje met een vriendin, of een gebakje of muffin met mijn dochter. Mij is geleerd, alles waar TE voor staat is niet goed. En daar voel ik mij dus ook niet goed bij.

• Ontspanning en plezier: boek dit in je agenda, niet alleen maar to do’s maar ook lekker niks, en leuke dingetjes waar je anders niet aan toekomt. Ikzelf kan dit nog wel eens vergeten in al mijn enthousiasme graag veel te willen. Mijn lichaam roept mij dan terug, soms ietsje te laat dus even goed om van bewust te zijn, zorg voor minder stress. Stress brengt zoveel onrust in het lichaam en de hersenen. Wanneer je extra tijd inlast voor ontspanning en plezier zal je echt verschil voelen.

Misschien heb je hier iets aan? #moki-island

Jouw eigen eilandje, jouw vierkante meter geluk.

Jouw eigen eilandje, jouw vierkante meter geluk

Bizar eigenlijk om te beseffen, er bestaan dit jaar 8 miljard mensen op aarde, iedereen met een eigen ik. Allemaal individuen die anders kijken, ruiken, luisteren en voelen. Op een eigen en andere wijze denken, handelen en leven. Iedereen even belangrijk, iedereen even uniek. De gedachten of de overtuigingen waar eenieder mee loopt kunnen soms zo sterk aanwezig zijn, je belemmeren of juist dienen. Het is maar net naar welke je wel of niet luistert.

De belemmerende gedachten die ik sterk altijd voel(de) niet te schrijven omdat ik het niet goed genoeg zou kunnen, of wie zit nou op mijn schrijven te wachten zakt weg wanneer ik mij bovenstaande besef. Iedereen, ook ik, mag er zijn. Klinkt wellicht wat zweverig maar zo bedoel ik het niet. Ik hou zo enorm van inspireren en geïnspireerd worden, en van ruimdenkendheid, dan zou het toch kortzichtig zijn als ikzelf niet doe wat ik graag doe en er voor kies om het voor mij(zelf) te houden? Wanneer ik aandachtig in het nu ben, kan er voor mezelf zijn. Voel ik, en weet ik wat ik nodig heb voor mijn eigen eilandje, mijn vierkante meter geluk. Dan kies ik voor de dingen die ik leuk vind, die mij blij maken en waar ik gelukkig van word. Zonder (erbij) na te denken. Automatisch zit ik dan lekker in mijn vel. En kan ik er niet alleen voor mezelf, maar er ook voor anderen zijn. Borrelen mijn talenten en zijn mijn voelsprieten actief. Kan ik de ander zien, de ander ontmoeten, de ander helpen en of krachten bundelen. Groei! Die mindset, of levenstijl vind ik een energiegevende en bevestigende. Ik weet dan, doe veel waarvan je blij wordt. Is dat vandaag schrijven? Schrijf: deel het geschreven woord. Is dat in gesprek gaan: spreek je uit, deel je gave van mensen aanvoelen. Met welk doel? Omdat het goed voelt!

 

De afgelopen 9 weken heb ik een assertiviteitscursus gevolgd. Ik ga nu niet uitleggen wat assertiviteit nu echt betekend of wat assertief zijn is. Voor mij heeft het in ieder geval opgeleverd dat ik meer durf, meer uit mijn comfortzone ga. Passies benut en beoefen. Dit heeft niks te maken met dat ik niks durfde voor de cursus. Het heeft te maken met dichterbij mijzelf komen te staan. Innerlijke processen nog beter te begrijpen en te kunnen luisteren wat ik echt wil, wat mijn behoeften zijn en hier ook in gesprek met de ander de woorden aan durven wijden. Oprecht. En in het nu. Komende week de laatste training.

Wat wil jij doen? Waar word jij blij van? Doe het nu! Er zijn 8 miljard mensen op deze aardbol, wees JIJ! Hier mindful naar kijken maakt mij deze weken heel erg blij, en ik hoop jou ook! Misschien een leuke om hier zelf voor jezelf ook even heel bewust naar te kijken? Als je dat gaat doen, yeay! Het is namelijk echt heel leuk! Lekker veel plezier hebben in hetgeen waar je blij van wordt of goed in bent, en dit veel en vaak doen!

Wat zou jij willen doen voor jouw eigen eilandje, jouw vierkante meter geluk?
Heel leuk zou ik het vinden om je reactie te lezen!

Mooie avond nog!
♥ Yvette

Moki-Island

Jouw eigen eilandje – jouw vierkante meter geluk!

Daar ben ik weer! Even wat Moki-Island gedachten delen hoor. Wat betekent mindfulness voor mij en wanneer zet ik het in? Zoals jullie van mij weten, ik ben mij erg bewust van het eigen invloed op geluk. Ik zet mij hier dan ook supergraag voor in, en ik praat dan ook over niets liever. Bewegen, gezonde voeding, koken, meal preppen, creativiteit, lezen, de natuur en verstilling zijn mijn persoonlijke blijmakers. Het houdt mijn eilandje gelukkig.

Wat betekent mindfulness voor mij? Iedereen heeft of kent momenten van stress, onrust, gespannenheid, somberheid, verdriet en/of futloosheid. Veelal willen we daar ook maar wat graag verandering in wanneer één van deze emoties de overhand neemt. Mindfulness haalt je uit de automatische gedachtenpiloot en maakt het mogelijk om gevoelens waar je geen fijn gevoel van krijgt te sturen. Mindfulness betekent simpelweg: volledig bewust zijn van de huidige ervaring. Uit het hoofd en naar het moment. Ik vertaal het naar opmerkzaam, of aandachtig denk ik ook. In ieder geval: in het nu.

Wanneer zet ik het in? Het liefst ieder moment 😉 Nee even echt, ik zet mindfulness in wanneer ikzelf één van bovenstaande gevoelens ervaar, en wanneer ik mij daar dan niet fijn bij voel. Ik kan het dan zelf vaak niet verwoorden maar ik voel wel dat er iets op mijn eilandje gedaan mag worden voor het eigen geluk. Dit doe ik dan ook! Vandaag was dat mindful hardlopen. Ik ben mij bewust van het nieuwe seizoen dat vanavond start; de Lente. Een periode waar ik heel erg veel van hou. Het nieuwe, het frisse, de energie, de geluiden, de geuren, de kleuren die weer komen. Ik ben naar het bos gegaan omdat ik voel dat ik wat wilde opladen in een wat onrustige periode waarin ik niet zo lekker in mijn vel zit. Ik ga dan heel bewust de bossen in en aandachtig hardlopen. Luisteren naar mijn lichaam, en de geluiden in het bos, kijkend naar de natuur, lettend op mijn ademhaling. Dus geen muziek in de oortjes, niet door jekkeren op het harde asfalt wat ik normaliter altijd zo lekker vind en zo efficiënt mogelijk met de tijd omgaan. Nee…, verstillen en vertragen: voelen! Het huidige moment voelen, in mijn lichaam en om mij heen. Niet de gedachten sturend of bepalend laten zijn waarover ik pieker, maar eigen regie. Snap je wat ik bedoel? Zo zet ik mindfulness in! Voor eigen regie en dat geeft weer rust. Heel fijn om als tool in te zetten en eigenlijk heel easy. Je moet het maar net even weten, of beter gezegd: even weer bewust van zijn haha.

Bij thuiskomst een favo lunch!

Wat doe jij voor jouw vierkante meter geluk vandaag?

Passie in beeld!

Dat geeft energie. Jouw passie, jouw potentieel in uiting laten komen. Zichtbaarheid creëren.