Jouw eigen eilandje, jouw vierkante meter geluk.

Jouw eigen eilandje, jouw vierkante meter geluk

Bizar eigenlijk om te beseffen, er bestaan dit jaar 8 miljard mensen op aarde, iedereen met een eigen ik. Allemaal individuen die anders kijken, ruiken, luisteren en voelen. Op een eigen en andere wijze denken, handelen en leven. Iedereen even belangrijk, iedereen even uniek. De gedachten of de overtuigingen waar eenieder mee loopt kunnen soms zo sterk aanwezig zijn, je belemmeren of juist dienen. Het is maar net naar welke je wel of niet luistert.

De belemmerende gedachten die ik sterk altijd voel(de) niet te schrijven omdat ik het niet goed genoeg zou kunnen, of wie zit nou op mijn schrijven te wachten zakt weg wanneer ik mij bovenstaande besef. Iedereen, ook ik, mag er zijn. Klinkt wellicht wat zweverig maar zo bedoel ik het niet. Ik hou zo enorm van inspireren en geïnspireerd worden, en van ruimdenkendheid, dan zou het toch kortzichtig zijn als ikzelf niet doe wat ik graag doe en er voor kies om het voor mij(zelf) te houden? Wanneer ik aandachtig in het nu ben, kan er voor mezelf zijn. Voel ik, en weet ik wat ik nodig heb voor mijn eigen eilandje, mijn vierkante meter geluk. Dan kies ik voor de dingen die ik leuk vind, die mij blij maken en waar ik gelukkig van word. Zonder (erbij) na te denken. Automatisch zit ik dan lekker in mijn vel. En kan ik er niet alleen voor mezelf, maar er ook voor anderen zijn. Borrelen mijn talenten en zijn mijn voelsprieten actief. Kan ik de ander zien, de ander ontmoeten, de ander helpen en of krachten bundelen. Groei! Die mindset, of levenstijl vind ik een energiegevende en bevestigende. Ik weet dan, doe veel waarvan je blij wordt. Is dat vandaag schrijven? Schrijf: deel het geschreven woord. Is dat in gesprek gaan: spreek je uit, deel je gave van mensen aanvoelen. Met welk doel? Omdat het goed voelt!

 

De afgelopen 9 weken heb ik een assertiviteitscursus gevolgd. Ik ga nu niet uitleggen wat assertiviteit nu echt betekend of wat assertief zijn is. Voor mij heeft het in ieder geval opgeleverd dat ik meer durf, meer uit mijn comfortzone ga. Passies benut en beoefen. Dit heeft niks te maken met dat ik niks durfde voor de cursus. Het heeft te maken met dichterbij mijzelf komen te staan. Innerlijke processen nog beter te begrijpen en te kunnen luisteren wat ik echt wil, wat mijn behoeften zijn en hier ook in gesprek met de ander de woorden aan durven wijden. Oprecht. En in het nu. Komende week de laatste training.

Wat wil jij doen? Waar word jij blij van? Doe het nu! Er zijn 8 miljard mensen op deze aardbol, wees JIJ! Hier mindful naar kijken maakt mij deze weken heel erg blij, en ik hoop jou ook! Misschien een leuke om hier zelf voor jezelf ook even heel bewust naar te kijken? Als je dat gaat doen, yeay! Het is namelijk echt heel leuk! Lekker veel plezier hebben in hetgeen waar je blij van wordt of goed in bent, en dit veel en vaak doen!

Wat zou jij willen doen voor jouw eigen eilandje, jouw vierkante meter geluk?
Heel leuk zou ik het vinden om je reactie te lezen!

Mooie avond nog!
♥ Yvette

Moki-Island

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *