Jouw eigen eilandje – jouw vierkante meter geluk!

Daar ben ik weer! Even wat Moki-Island gedachten delen hoor. Wat betekent mindfulness voor mij en wanneer zet ik het in? Zoals jullie van mij weten, ik ben mij erg bewust van het eigen invloed op geluk. Ik zet mij hier dan ook supergraag voor in, en ik praat dan ook over niets liever. Bewegen, gezonde voeding, koken, meal preppen, creativiteit, lezen, de natuur en verstilling zijn mijn persoonlijke blijmakers. Het houdt mijn eilandje gelukkig.

Wat betekent mindfulness voor mij? Iedereen heeft of kent momenten van stress, onrust, gespannenheid, somberheid, verdriet en/of futloosheid. Veelal willen we daar ook maar wat graag verandering in wanneer één van deze emoties de overhand neemt. Mindfulness haalt je uit de automatische gedachtenpiloot en maakt het mogelijk om gevoelens waar je geen fijn gevoel van krijgt te sturen. Mindfulness betekent simpelweg: volledig bewust zijn van de huidige ervaring. Uit het hoofd en naar het moment. Ik vertaal het naar opmerkzaam, of aandachtig denk ik ook. In ieder geval: in het nu.

Wanneer zet ik het in? Het liefst ieder moment 😉 Nee even echt, ik zet mindfulness in wanneer ikzelf één van bovenstaande gevoelens ervaar, en wanneer ik mij daar dan niet fijn bij voel. Ik kan het dan zelf vaak niet verwoorden maar ik voel wel dat er iets op mijn eilandje gedaan mag worden voor het eigen geluk. Dit doe ik dan ook! Vandaag was dat mindful hardlopen. Ik ben mij bewust van het nieuwe seizoen dat vanavond start; de Lente. Een periode waar ik heel erg veel van hou. Het nieuwe, het frisse, de energie, de geluiden, de geuren, de kleuren die weer komen. Ik ben naar het bos gegaan omdat ik voel dat ik wat wilde opladen in een wat onrustige periode waarin ik niet zo lekker in mijn vel zit. Ik ga dan heel bewust de bossen in en aandachtig hardlopen. Luisteren naar mijn lichaam, en de geluiden in het bos, kijkend naar de natuur, lettend op mijn ademhaling. Dus geen muziek in de oortjes, niet door jekkeren op het harde asfalt wat ik normaliter altijd zo lekker vind en zo efficiënt mogelijk met de tijd omgaan. Nee…, verstillen en vertragen: voelen! Het huidige moment voelen, in mijn lichaam en om mij heen. Niet de gedachten sturend of bepalend laten zijn waarover ik pieker, maar eigen regie. Snap je wat ik bedoel? Zo zet ik mindfulness in! Voor eigen regie en dat geeft weer rust. Heel fijn om als tool in te zetten en eigenlijk heel easy. Je moet het maar net even weten, of beter gezegd: even weer bewust van zijn haha.

Bij thuiskomst een favo lunch!

Wat doe jij voor jouw vierkante meter geluk vandaag?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *