// Tips om lekkerder in je vel te zitten //

 

Op de één of andere manier wil ik eigenlijk iedere dag wel iets doen om mij fit te voelen, hoe druk de weken ook soms kunnen zijn. Ik denk dan juist. Ik voel graag een basis in mijzelf vanwaar ik het gevoel heb alles aan te kunnen, zodat wanneer alles mij even te veel word ik kan teruggrijpen naar de volgende basis tips die voor mij goed werken.

Start de dag met dankbaarheid: heel cliché maar zo helpend. Voor mij werkt het heel positief om direct aan iets fijns te denken waar ik op dat moment dankbaar voor ben. Nu de dagen wat donker zijn nog in de ochtend ga ik er op deze manier makkelijker uit, dan krijg ik direct meer zin in de dag.

• Yoga: iedere morgen lekker wat in beweging komen. Deze gewoonte heb ik van mijn dierbare vriendin overgenomen. Nog even eigen tijd, én een stukje ontspanning voor de dag begint. Dit zijn de oefeningen: magic ten  Duurt maar 10 minuten, lekker stretchen en meer ruimte voelen in je lijf en hoofd.

• Kleurrijk en voedzaam eten: kies voor gezond, voedzaam en kleurrijke voeding. Ikzelf kies graag voor het eten van veel kleur, worden we blij van! Denk aan wat extra groente aan je havermout ontbijtje of in je smoothie voor wat extra energie in de ochtend. Noten, zaden, pitten, ook altijd standaard op het menu. Ook je darmen worden blij van de extra vezels in de vorm van meer groente. Een pompoen soep bij de lunch met verse koriander als topping, een rijpe avocado voor de goede voedzame vetten. Even wat extra werk meer groenten en kleurrijk(er) eten maar het betaalt zich echt uit in je humeur.

• Genoeg drinken: je lichaam goed hydrateren. Dit biedt zoveel voordelen voor het lichaam en je hersenen. Je kunt hier alles over lezen op het internet. Sinds een tijdje drink ik niet meer tijdens de maaltijd voor een verbeterde spijsvertering. Hier voel ik mij heel goed bij. Mijn glazen water of kopjes thee drink ik zodra ik wakker word, ik start de dag met het drinken van twee glazen warm water. Zo ook een half uur voor de lunch en voor het avondeten. Naast het kopje koffie en hier en daar nog een theetje kom ik dan zo aan de 2 – 2,5 liter per dag.

• Slaap goed en genoeg: naast dat ik van hardlopen, wandelen en überhaupt bewegen houd, ben ik ook fan van slapen! Onze lichamen en hersenen hebben baadt bij genoeg rust en ontspanning. Dat stukje herstel wordt vaak vergeten en is zo belangrijk. De afgelopen donkere maanden ga ik graag vroeg naar bed zodat ik genoeg nachtrust krijg en uitgerust weer opsta. Via een lief collegaatje van mij is nu het vroeger opstaan bij mij ook een thema. Net dat ene uurtje extra voor jezelf voordat de anderen in het gezin je tijd, liefde en aandacht nodig hebben. Dit bevalt heel goed, ik voel mij zachter en kalmer door dit ene uurtje.

• Bewegen: blijf gedurende de dag in beweging, ook als je een kantoorbaan hebt. Vaak is er veel meer mogelijk dan je misschien bedenkt, ga naar het toilet verder op de gang, maak een praatje extra bij je collega in een andere ruimte, neem een korte wandeling in de pauze, voor het koken past misschien nog wel een wandeling, frisse lucht en bewegen doet wonderen voor het lichaam en onze hersenen. Dansen en stretchen kan ook altijd en overal, doe eens gek. Als je het lastig vindt om te onthouden, zet een elektronische reminder in je agenda: time to move haha.

• 80-20 regel: Ook ik eet graag chocolade bij de koffie, of geniet ik van vrijdagavond pizza avond. Een drankje met een vriendin, of een gebakje of muffin met mijn dochter. Mij is geleerd, alles waar TE voor staat is niet goed. En daar voel ik mij dus ook niet goed bij.

• Ontspanning en plezier: boek dit in je agenda, niet alleen maar to do’s maar ook lekker niks, en leuke dingetjes waar je anders niet aan toekomt. Ikzelf kan dit nog wel eens vergeten in al mijn enthousiasme graag veel te willen. Mijn lichaam roept mij dan terug, soms ietsje te laat dus even goed om van bewust te zijn, zorg voor minder stress. Stress brengt zoveel onrust in het lichaam en de hersenen. Wanneer je extra tijd inlast voor ontspanning en plezier zal je echt verschil voelen.

Misschien heb je hier iets aan? #moki-island

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *